lørdag den 21. november 2009

Et dejligt afbræk

I dag har humøret taget en drejning. Det har regnet hele formiddagen, og vi er endt i Wanaka, hvor det blæser rigtig meget og ingen af de aktiviteter, vi havde planlagt kan lade sig gøre pga. at Simon er for lille. Men alt dette gør ikke så meget lige i dag, da vi alle 4 føler, at vi har fået en bunke ny energi. Vores Bed&Breakfast besøg viste sig nemlig at være ikke mindre end perfekt for os.

Vi ankom i går eftermiddags til stedet og huset som vi skulle bo i lå i de smukkeste omgivelser, med bjerge og dale på hver side af huset. Vejret var med os, så efter at have set vores skønne værelser med udsigt, satte vi os i haven og nød varmen, solen og ikke mindst den smukke natur, som vi havde fuld udsigt til. Vi blev serviceret med is, vand og snack. Det var virkelig skønt. Drengene løb rundt i haven og legede med familiens to hunde samt naboernes hunde, som var på besøg. Alle var top lykkelige.

Familien som vi boede hos bestod af ”mor Carol” og ”far Rigd” samt deres to hunde og alle naboernes hunde, som alle løb frit rundt på egnen. Carol var et fantastisk gæstfrit menneske. Hun mindede os om en krydsning af Bedstemor og Besser Kirsten. Carol var rengøringsfikseret, utrolig serviceminded, udadvendt, talte meget og var glad for et glas vin. :) Så vi følte os virkelig hjemme. Rigd er den arbejdsomme mand og lidt af den ”lune” type. Siger ikke så meget men er meget venlig. Deres børn, som nu var voksne, var flyttet hjemmefra og huset havde masser af plads, så Carol havde sagt hendes bankjob op, og startet deres Bed&Breakfast. Et fuldtidsjob for hende, hvor nu lukkede ind og servicerede nye mennesker fra hele verden hver dag. Hun så ud til at nyde det i fulde drag – og hun gjorde det fantastisk.

Efter at have hængt ud i have et par timer, tog vi ind til den nærmeste by for at spise aftensmad. Det var en charmerende gammel guldgraverby (Arrowtown), som havde bevaret sin oprindelige stil. Vi fandt et rigtig lækkert sted, ”The Stables”, hvor vi fik noget godt mad og en øl. Drengene legede med andre børn på den tilstødende græsplæne og nød vejret og maden.

Da vi kom tilbage til huset og havde puttet drengene i en stor blød seng, stod ”mor Carol” klar med drinks til os, og vi sad og hyggede med hende og hendes mand Rigd i deres stue, indtil vi undskyldte os kl. 22:15, for nu kunne vi vist ikke være bekendt at trænge os på længere. En virkelig skøn dag.

Næste dag var vi alle 4 super friske og veludhvilet. I flere uger har vi ikke sovet lige så godt, så det var dejligt at få en god seng. Vi tog os god tid på det store lækre badeværelse (med karbad til drengenes store lykke) og kl. 08:30 var der så KÆMPE morgenmad. WOW hvor blev vi bare forkælet. Carol havde lavet alt hvad man kan forestille sig til et ”internationalt morgenbord”. Bacon, æg, pølser, spejlæg, forskellige yoghurter og morgenmadsprodukter, toast, kaffe, te og det aller bedste en stor skål friskskåret frugt.

Efter morgenmaden pakkede Bo og jeg vores sager sammen, Rigd tog drengene med ned for at fordre hønsene og fårene, og så sagde vi pænt farvel og rigtig mange tak for et fantastisk besøg. Det var virkelig, hvad vi havde haft brug for– og mere til. Vi var glade for at komme i autocamperen igen efter en ordentlig omgang forkælelse. Så nu er vi ved at planlægge vores videre færden nordpå igen..