lørdag den 24. oktober 2009

Auckland – the ”City of sails” – af Bo

Auckland minder i stor udstrækning om Sydney, hvor en masse vand pryder de fleste bybilleder. Det er rigtig smukt, og der er altid et væld af sejlbåde på havet. Der bor 1.2 mio. personer her, så byen er på størrelse med København, men det er væsentlig større arealmæssigt. Faktisk er Auckland én af verdens største byer arealmæssigt, da man stort set ikke bygger i højden; lige bortset fra City, hvor vi bor. Og så har de engelsk dronning i New Zealand, men det stopper formentlig med Dronning Elisabeth; der er i hvert fald stigende utilfredshed med det royale show flere 1.000 km væk.

Vores dag startede kl. 11:30 (!), da Simon vækkede os efter at han havde sovet 16 timer uafbrudt. Vi andre nåede også i omegnen af 12 timer, men jeg kan med sikkerhed sige, at det aldrig er sket for vores familie før! Vi plejer jo altid at være på benene omkring kl. 06.00 :). Det er vist det, som de kalder jetlag…

Ellers nyder specielt Simon at være sluppet for konstante tilnærmelser fra Thailandske kvinder, som enten rodede ham i håret, nappede ham i kinderne, eller simpelthen hen ham ud af armene på os for at blive fotograferet sammen med ham. Ham var sjældent specielt begejstret, så for ham er det rart at komme til et land, hvor der er mange af hans slags :). Så vi har mange gange fået at vide, at vi har en rigtig køn dreng, men hvorfor var hans far ikke med?!? (Crap).

I dag – det bliver så over middag – har vi været på Harbour Cruise; en rigtig turistbasker med kage, kaffe og juice inkluderet :). Men det var en god måde at orientere sig lidt omkring Auckland. Det var en flot og blæsende tur. I dag var første egentlig sommerdag i New Zealand, og livredderne har i dag indtaget strandende; men det er nok stadig lidt for koldt.

Derefter gik vi langs havnefronten og studerede café livet i Auckland. Vi besøgte først Victoria Park, købte lidt frokost og smed os endelig i Albert Park, og nød vores frokost. Vi var tilbage på hotellet kl. 18.00, hvorefter jeg (Bo!)løb en tur i Auckland inner city, hvor jeg sørgede for at promovere min ScanRate trøje, men vores lidt primitive slogan: ”We do models”. Det havde desværre ikke den ønskede effekt :), men vi kan da stadig håbe på, at nogle har fået øjnene op for ScanRates produkter? (or not).

Vi tog alle en svømmetur i poolen på 5. etage på hotellet. Hyggeligt og en rigtig varm lækker spa. Så det blev inden aftensmad og sengetid, men vi insistere på at indpasse os til denne tidszone (GTM+12) – ja, vi er foran de fleste p.t. :)